woensdag 6 januari 2016

Zaterdag 2 januari rondrit Kei Cecil

Een brommer huren is niet zo simpel met de feestdagen, niemand kan hem kwijt. Maar ja we willen toch wat van het eiland zien en waar wij zitten gaat geen openbaar vervoer. Maar voor de zaterdag is het gelukt. We rijden naar de hoofdstad Langgur, de eilanders hebben ons verteld dat dit een echte stad is. Het is niet groot, grootte Zoeterwoude, maar ook alle gemakken van Zoeterwoude: supermarkt, pinautomaat. Bovendien is er nog een Kentucky Fried chicken waar ze ijscappucino en cappucino hebben.


Ook de airco is stiekum wel even lekker. Hier op de Keis is het echt heter dan op de andere plaatsen waar we zijn geweest. Het ligt hier zover naar het oosten dat we hier aan het begin van de regentijd zitten en dat maakt dat de luchtvochtigheid ook hoger is. Het valt verder wel mee met de buien, soms vroeg in de ochtend en 's avonds als wij op onze veranda zitten.
Tussen de middag zijn we weer bij Mama Tita en krijgen een heerlijke gebakken vis met komkommer, gekookte aardappel! en rijst. Ook al zijn we niet gek op gekookte aardappels, het smaakt goed bij elkaar.
'S middags rijden we naar Ohoidertawun, een heerlijk rustig dorp. Daar zijn een paar mensen van Jakarta en de Keis samen een promotiefilmpje over de Kei eilanden aan het maken. Het is op dat moment eb en het strand is echt een paar honderd meter breed. Het ziet er mooi uit, zeker voor een filmpje. Ze doen dat met een drone de een camera heeft.
Om vijf uur zijn we weer terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten