woensdag 6 januari 2016

Vrijdag 1 januari Langgur

Het strand is werkelijk prachtig. Zulk poederzand hebben we nog nergens meegemaakt. Alleen is ook dit prachtige strand volgegooid met afval en dat is wel jammer. 'S ochtends zijn we nog de enige op het strand. Als we 's middags een strandwandeling naar het volgende dorp willen maken, is het een drukte van belang. Overal harde muziek, kraampjes en mensen aan het dansen. Ook nemen ze stevig in, bier. Het nieuwjaar wordt uitbundig gevierd. Iedereen wil met ons op de foto.

Als we bij het volgende dorp aankomen, komen we bij de Coaster cottages nog 2 westerlingen tegen, maar die blijven in hun eigen guesthouse en wagen zich niet tussen de feestende Molukkers. Op de terugweg blijven we ergens staan om een beetje te praten met handen en voeten. Sjaak krijgt meteen bier aangeboden. Het lijkt de kermis wel, als ik geen bier wil, is er ook niets anders voor mij. We hebben dikke vrienden gemaakt. Verderop vragen mensen of we mee willen dansen, ook dat doen we. Kortom we vermaken ons prima. We voelen ons een echte Vip, ontelbaar zijn de keren dat men met ons op de foto wil. We voldoen aan elk verzoek.
Marjon krijgt baby's in haar handen gedrukt die daar niet op zitten te wachten, maar de ouders willen graag een foto van de baby met mister, zoals ze zowel Sjaak als Marjon noemen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten