woensdag 6 januari 2016

Maandag 4 januari naar het zuiden van Kei Cecil

S ochtends staat de brommer weer op ons te wachten en rijden we helemaal naar het zuiden van het eiland. Het wordt steeds rustiger en de weg wordt slechter. In het noorden zijn allemaal nieuwe wegen, in het zuiden zijn geen wegen. Een weg is daar een zand of grindpad. Een brug is daar planken aaneen geregen. Het is een lange rit en het hey mister gehalte heel hoog. Kinderen komen naar de weg gehold en zwaaien naar ons. Het is een leuke rit.


Aan het einde van de rit rijden we langs de hoofdstad van het eiland Langgur en halen bij de KFC weer een heerlijke ijscappucino. Dan is het al weer siesta tijd
In de middag rijden we nogmaals naar Ohoidertawun, en leuk dorp. Er is daar een familie uit Papoea en natuurlijk gaan we weer op de foto, meerdere malen van alle kanten. Ze vragen naar mijn facebook om de foto's op te sturen en ook of ik nog vrijgezelle Nederlanders weet die geïnteresseerd zijn in een vrouw, dus als iemand geïnteresseerd is, laat het me weten en ik breng je via facebook in contact met de vrouw van je leven. Wij krijgen allebei een heerlijke kokosnoot. Daarna gaan we terug.
Bij Villa Monica is mama Tita bezig de kamer naast ons te luchten en schoon te maken. Het is gedaan met onze rust, er komen nieuwe gasten. Wij gaan direct weer weg om een bad in zee te nemen. Als we terug komen zijn er 4 gasten gearriveerd, een Nederlander met zijn Indonesische vriendin en een Italiaans stel. Ze breng veel herrie, maar ook leven in de brouwerij mee. Als we met hen kennis maken, komen er nog vijf binnengewandeld. Er is nog maar plaats voor drie. Vervolgens zit de hele boel stampvol. Mama Tita roept hulptroepen aan. Het eten is wat minder overvloedig dan anders, maar iedereen komt ruimschoots aan zijn trekken. De badkamer moeten we nu dus delen, evenals de huiskamer. Onze spullen die in het hele huis liggen, halen we naar onze slaapkamer. De avondmaaltijd verloopt heel gezellig met zoveel aanspraak.
De Pelni boot blijkt aangemeerd te zijn en een handje vol toeristen te hebben meegebracht. Het eiland zit met 30 gasten echt al vol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten